Furmint - 2015
száraz fehérbor
A Horváth család nagyrédei Sárosberek dűlőben található több mint 25 éves tőkéin termett furmint szőlőből készült bor. A száraz és forró nyár hatására az érés jelentősen meggyorsult, valamint a cukorgyűjtés lelassult. A savak megőrzésének érdekében a terület felét teljes érettségben szedtük szeptember közepén és vártuk a további érést. Sajnos az esősre forduló őszi időjárás közbeszólt, így a maradék termés is feldolgozóba került még szeptember utolsó napjaiban. A lebogyózott, darált termés 1 éjszaka héjon ázott mindkét szüret után, majd a szerény préselést követően felerészt rozsdamentes tartályban, felerészt újhordóban erjedt. A két tétel novemberi házasítása után, derítés és szűrés után 2015 december utolsó napjaiban palackba került.
Készült: 543 palack
Piacra került: 2016 április
Alk.: 12,5%
(a pincénél már nem elérhető)